• Zobni vsadek je umetna zobna korenina, ki se uporablja pri obnovi manjkajočih ali poškodovanih zob. Izguba zob vpliva na samozavest posameznika, nekateri se ne upajo več iskreno nasmehniti, pazijo kako govorijo, izguba zob skratka negativno vpliva na naše vsakdanje življenje. V preteklosti smo si pri tem pomagali s klasičnimi protezami. Te velikokrat niso bile izdelane v skladu z naravnimi in estetskimi standardi, bile tudi nerodne in očitno umetne. Implantati pomenijo velik korak naprej. Izdelani so iz visokotehnoloških materialov (čisti titan), ki je biokompatibilen in ga naše telo ne zaznava kot tujek.

   Kaj so prednosti zobnih vsadkov / implantatov?

   Nič ni boljšega od naravnega nasmeha. Če pa pride do izgube zob (poškodbe ali izpadanje) pa lahko izgubljeno zobovje nadomestimo na dva načina: klasično (most ali proteza) ali z zobnimi implantati. Klasični mostiček obremeni tudi sosednje, zdrave zobe, ki postanejo manj učinkoviti. Tudi del sluznice se pokrije s plastiko ali kovino, kar vpliva na vlaženje ustne votline. Le redke klasične proteze ali mostički so se lahko prilagodili naravni estetiki vaših zob, ki bi se skladal z obraznimi potezami. Prav tako oteženo je bilo prehranjevanje in zapleteno čiščenje številnih por. Glavne prednosti zobnih vsadkov / implantatov so:

   Kdaj so zobni vsadki primerni zame?

   Zobni vsadek je umetna zobna korenina, ki se uporablja pri obnovi manjkajočih ali poškodovanih zob. Izguba zob vpliva na samozavest posameznika, nekateri se ne upajo več iskreno nasmehniti, pazijo kako govorijo, izguba zob skratka negativno vpliva na naše vsakdanje življenje. V preteklosti smo si pri tem pomagali s klasičnimi protezami. Te velikokrat niso bile izdelane v skladu z naravnimi in estetskimi standardi, bile tudi nerodne in očitno umetne. Implantati pomenijo velik korak naprej. Izdelani so iz visokotehnoloških materialov (čisti titan), ki je biokompatibilen in ga naše telo ne zaznava kot tujek.

   Kako poteka impantacija zob?

   Začnemo s strokovnim pregledom ustne votline, obzobnih tkiv in svetovanjem. Naredimo rentgentski posnetek in presodimo kako kakovostna je čeljustna kost. Po seznanitvi pripravimo ležišče za vsaditev zobnega vsadka, postopek je seveda neboleč. Pripravljeno ležišče prekrijemo. Po tednu dni se postopek nadaljuje, ko se vstavi zobni vsadek. Približno tri do pet mesecev potrebuje čeljustna kost, da ponotranji zobni vsadek in se mu prileže. Tako pripravljeno področje zobnega vsadka je pripravljeno za namestitev posamezniku prilagojene zobne krone iz kakovostne Ivoclar keramike, ki se namestijo na zobni vsadek.