• Oceni svoj nasmeh   Vzemite si pet minut časa. Za vas smo pripravili nekaj ključnih kriterijev, po katerih lahko ocenite svoj nasmehe, pogledate kaj lahko spremenite in se približati vašim željam.

   oceni svoj nasmeh
   simetrija

   3

   Simetrija

   Za splošno dojemanje lepega nasmeha je najpomembnejši kriterij nasmeha. Tudi, ko zaradi različnih vzrokov ni mogoče popolnoma uravnati obe strani, je potrebno ustvariti optično iluzijo za popolno skladnost dveh glavnih prednjih sekalcev. To je temelj lepega nasmeha. Ste zadovoljni z vašo simetrijo?

   horizontalna postavitev

   3

   Horizontalna postavitev

   Idealna horizontalna postavitev spodnjih zob je vzporedna zgornji liniji. Nepravilnosti lahko odpravimo z različnimi storitvami estetskega zobozdravstva. Kako je pri vas z horizontalno postavitvijo?

   Črta nasmeha

   3

   Črta nasmeha

   Konice zgornjih zob se morajo med nasmehom prilagoditi spodnji črti zob, ki ostanejo ravne. Če v vašem primeru ni tako, lahko to popravite. Učinek bo viden takoj.

   Poteze dlesni

   3

   Poteze dlesni

   Idealna poteza dlesni med smejanjem poteka vzporedno z zgornjo ustnico. Tako je zagotovljena minimalna vidnost dlesni in maksimalna vidnost lepih, bleščečih zob.

   Širina nasmeha

   3

   Širina nasmeha

   Pogosto je nasmeh optično zožen zaradi tega, ker so stranski zgornji zobje nekoliko v senci, v ozadju ali pa obarvani. S pomočjo lusk in profesionalne posvetlitve zobovja se ta učinek izniči, nasmeh pa takoj deluje nekoliko širše, kar je veliko bolj privlačno.

   Proporcije zob

   3

   Proporcije zob

   To so zlata pravila, ki jih je v estetskem zobozdravstvu potrebno upoštevati: širina sekalcev je 75 odstotkov njihove dolžine. Pravilo upoštevamo pri izdelavi lusk in zobnih kron.

   Izdelava kotičkov

   3

   Izdelava kotičkov

   Kotički med zobmi so na videz manj pomembni, za naravni izgled zobovja pa izredno pomemben detajl. Ti kotički se izdelajo umetno v laboratoriju, z namenom, da skladno zobovje deluje naravno.

   Ustnice

   3

   Ustnice

   Ustnice so za zdrav in lep nasmeh približno to, kar je okvir za fotografijo ali sliko. Če je napačno izbran lahko poruši celoten koncept in splošni vtis. Za ustnice po nasvetu stranke poskrbijo same, potrebno pa je slediti simetriji, naravnim barvnim odtenkom in polnosti ustnic. Pri moških z dekorativno brado je prav tako potrebno paziti, da po britje ne deluje preveč umetno in strogo.

    
   3
   S svojim nasmehom ste povprečno zadovoljni. Zagotovo obstaja manevrski prostor za estetske korekcije, ki bi vaš nasmeh približale popolnosti. Studio ZVK vam je na voljo, da vas na tej poti pospremi. Naročite se na osebno svetovanje.