• Imam že klasične zalivke. A jih lahko zamenjam za polnokeramični inlay?

   Učinkovita izbira za zdravljenje zob, ki so hudo trajno poškodovani so lahko zobne prevleke. Pri postopku izdelave zobnih prevlek uporabljamo prevleke v obliki zoba, narejeno iz kovine, keramike ali porcelana, ki povrnejo moč, ki potrebujemo in odpravijo nelagodje zaradi nerodnih protez. Zobne prevleke uporabljamo tudi za pritrjevanje zobnih mostičkov ali za prekrivanje zobnega vsadka. Izbira je seveda odvisna od vaših želja in potreb.

   Tipi zobnih kron oziroma prevlek

   Zobne prevleke so lahko izdelane iz različnih materialov: kovine, keramike ali porcelana. Tip prevleke, ki ga bomo uporabili pri vas konkretno, je seveda stvar usklajevanja med željami in potrebami ter uveljavljenimi strokovnimi standardi.

   Kako poteka postopek izdelave prevlek?

   Enostavno. Postopek izdelave zobne prevleke se zaključi v dveh stopnjah. Med prvo stopnjo pripravimo zob za namestitev zobne prevleke. Nato naredimo odtis zoba. S pomočjo CAD/CAM tehnologije se v laboratoriju izdela vam prilagojena zobna krona in se vam v drugem obisku pritrdi na ustrezno mesto. Pri nekaterih pacientih po želji prilagodimo postopek izdelave zobne prevleke. Na primer, če se prevleke uporabljajo za pritrjevanje zobnih mostičkov ali za obnovo zobnega vsadka, bodo koraki v izdelavi zobne prevleke nekoliko drugačni. Poleg tega bolj poškodovani zobje morda potrebujejo pred nameščanjem prevleke še koreninsko zdravljenje.

   Imam že zobne krone, kako je z zamenjavo za kakovostnejše in bolj naravne?

   Ljudje se odločajo za nadomeščanje starih zobnih kron iz zelo različnih razlogov. Ker so mnogi zaskrbljeni zaradi videza kovinskih prevlek, se velikokrat odločijo za zamenjavo za porcelanaste prevleke. Učinek je odličen. V drugih primerih gre za povpraševanje o zamenjavi starih zobnih prevlek zaradi težav kot so obraba, razpadanje ali slaba prilagoditev. Ne obstaja pa prav nobena nevarnost, da ne bi mogli zamenjati zobne krone, s katerimi niste najbolj zadovoljni. Obiščite nas in našli bomo rešitev, ki vas bo osrečila.