• Zobni inlay oziroma onlay je kvalitetna sodobna alternativa kovinskim zalivkam. Inlay in onlay sta pravzaprav enaka izdelka, le da se prvi uporablja, ko gre za regeneracijo enega zoba, onlay pa, ko gre za regeneracijo serije dveh ali treh zob. Izdelani so iz kakovostne keramike, kateri s pomočjo tehnologije določimo identični odtenek vaše zobne sklenine. Ko odstranimo zobno gnilobo zob pozdravimo tako, da na zdravljeno mesto postavimo keramično polnilo. In vpadljive kovinske zalivke preteklosti več ne bodo vzbujale nobene pozornosti.

   Imam že klasične zalivke. A jih lahko zamenjam za polnokeramični inlay?

   Da. Mogoče jih je uporabljati tudi za zamenjavo starih, dotrajanih klasičnih kovinskih zalivk. Namestitev se načeloma izvede v dveh zaporednih obiskih. Pri prvem obisku se odvzame zobni odtis, čez zob pa se namesti začasni inlay. Računalniško nadzorovano izdelamo na mikrometer natančen inlay. Ki ustreza vdolbini zdravljenega zoba. Poseg je popolnoma brez bolečine. Takoj po posegu se lahko vrnete v vsak dan, brez omejitev.

   Katere prednosti ima zobni inlay?

   Jasno je, da porcelanasta zalivka v barvi zoba razpolaga z očitnimi estetskimi prednostmi. Takšno popravilo je očem nevidno in vi imate občutek, da zob nikoli ni bil poškodovan. Ker so narejeni iz kompozitne smole in porcelanaste strukture je z golim očesom nemogoče predvideti, ali gre za naravni ali dograjeni zob. Poleg te glavne estetske prednosti pa obstajajo še druge:

   Kako obstojen je zobni inlay?

   Glede na to, da zobne inlay-je izoblikujemo iz prvovrstnega naravnega porcelana so rezultati dolgotrajnejši kot pri klasični zobni zalivki. Poleg tega njihova prilagodljiva narava omogoča, da jih varno pritrdimo na površino zoba in tako preprečujejo bakterijam, da bi vstopile v luknjo ali pa celo povzročile luknjo.